donderdag 11 september 2014

textieltentoonstelling


Het is traditie in de galerie elk jaar een bijzondere textieltentoonstelling te componeren. 
Na de aftrap in 2010 met de "Spakenburgse" kostuums van van Dorien de Jonge, de "Schoenendoekjes" van Laura de Josselin de Jong in 2011, de "Turkish Delight" foto-shoot met onze topmodellen Janna, Famke en Carmen in 2012, de "Klederdracht met een Twist" expositie, en de geborduurde stoelen van Yvonne de Boer in 2013, tillen we nu alvast een tipje van de textiel-sluier op... Wat kunt u verwachten? In ieder geval: Haute couture broderie van Nelleke van Dijk en draagbare vilt objecten van Lea van Rossum, en...
Op 5 oktober wordt de expositie geopend!
 
Haute couture broderie van Nelleke van Dijk

Haute couture broderie van Nelleke van Dijk

Haute couture broderie van Nelleke van Dijk
Nelleke van Dijk heeft een galerie in Megen, La petite galerie, die zich richt op schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie, textielkunst en toegepaste kunst. Haar passie voor haute couture broderie en versierselen komt voort uit haar drang de wereld een beetje mooier te willen maken. Nu komt ze dat in Amsterdam doen! Gallery/Shop 10+10 rolt alvast de rode loper voor haar uit.
Lea van Rossum gebruikt vilt voor het vervaardigen van autonome kunst, maar ook hoeden en sjaals bijvoorbeeld. Ze richt zich tevens op decoratie van oude kleding. Inspiratiebron is hierin Vivienne Westwood, die laat zien dat oude kleding weer een nieuwe kans krijgt door ze te verven, te decoreren met vilt of gebruik te maken van andere natuurlijke  materialen. Bent u benieuwd wat Lea van Rossum voor de tentoonstelling in 10+10 gaat inbrengen, kom dan alvast even binnen kijken.