zondag 20 februari 2011

Winkelvandeweek:10 plus 10

Op 15 februari 2011 was Gallery/Shop 10+10 Winkel Van De Week in het Parool!

Laura de Josselin de Jong in haar winkel 10 plus 10.
 De tekst is geschreven door Lisa Nederveen en de foto is gemaakt door Mona van den Berg.

Wat een diversiteit aan spulletjes heeft u hier. Waar let u op tijdens de inkoop?

Laura de Josselin de Jong (56): ''Mijn idee was een winkel te maken waar allerlei unieke spullen te koop zijn. Uniek in de zin van natuurlijke producten, spullen die handgemaakt zijn door vrienden van me of voorwerpen uit het buitenland. Ik vind het leuk om mijn vrienden en kennissen over de hele wereld erbij te betrekken, daardoor is het aanbod erg breed. Ik houd van spullen met een verhaal. Dit is een persoonlijke winkel. Hier binnenlopen is net een reis, ik noem het een wonderlijke installatie waarin je kunt meereizen met de gedachten van binnen- en buitenlandse kunstenaars.''

U combineert de winkel met een expositieruimte. Waarom?

''Met de galerie breng ik de wereld van kunstenaars en hun visie op het leven binnen. Klanten pikken zowel wat van de kunst mee als de unieke producten in de winkel, dat vind ik zo leuk. Ik ben gefascineerd door kunstenaars en hun gedachtegoed.''

Hoe komt u zo multidisciplinair?

''Ik sta gretig in het leven. Daarbij ben ik tevens decorontwerpster, dus ik ben veel met verschillende disciplines bezig."

Waarom zijn de galerie en winkel gehuisvest in een voormalig klaslokaal?

''Deze ruimte kwam vrij. Toen ik hier introk, vertelden buurtbewoners mij dat dit vroeger de eerste klas van de lagere school was. Daar heb ik rekening mee gehouden toen ik een naam bedacht. Ik heb nog even getwijfeld over ABC en Aap Noot Mies, maar het leek me leuker om een klein rekensommetje uit de eerste klas te doen. Ook omdat mijn vader vroeger wiskundeleraar was. Tien vond ik een mooi getal, het is het hoogst haalbare. Al snel kwam ik op 10 plus 10. Een 10 voor de galerie en een 10 voor de winkel.''